У столиці презентували книгу Марини Бородіної «Проти вітру», особливість її — книга написана виключно поглядом за допомогою спеціального пристрою, що зчитує рух зіниці ока!
Марина Бородіна – акторка, телеведуча та письменниця, яка живе з діагнозом боковий аміотрофічний склероз. Через хворобу понад 70% її тіла паралізоване і вона не може писати руками. Роман “Проти вітру” Марина створила за допомогою інноваційного пристрою Tobii Dynavox, що дозволяє керувати комп’ютером за допомогою руху очей.
У романі переплітаються автобіографічні спогади авторки та образ романізованого персонажа Алекса — воїна-добровольця, який після фронту знаходить нове джерело сили, яким і стає Марина. Бо сила — це не лише м’язи, здоров’я, а й також віра в себе та здатність жити попри все.
Книга “Проти вітру” Марини Бородіної вийшла у видавництві «Фоліо» накладом 1000 примірників. Також роман вийшов у форматі аудіокниги, яку озвучила Римма Зюбіна — відома акторка театру і кіно.
Джерело: https://womo.ua/u-kyyevi-prezentuvaly-pershyj-ukrayinskyj-roman-napysanyj-vyklyuchno-poglyadom/
Фото від @Dmitri , котрому вже пощастило мати цю книгу і котрий записав інтервʼю з авторкою: Життя з рідкісною хворобою - українська акторка розповіла про свою боротьбу - Телеграф ![]()
Друзі, як вам новина? Особисто я неймовірно захоплююсь силою і незламністю авторки! Навіть соромно стає, що сама ніби шукаю відмазки замість того, аби щось робити на зустріч мрії.
Пропоную ділитись під цим постом своїми успіхами, а також мріями, які б хотілося втілити в життя, та все „щось“ заважає)) Я от теж хочу книгу написати…