Пошук психіатра в Німеччині

Добрий вечір.

В Україні я приймала антидепресанти. В Німеччині психіатр може їх прописати без проблем? Мій німецький на рівні А1. я не зможу сама пояснити лікарю. Де знайти психіатриів укр чи рос мовних?

Dieses Thema wurde automatisch 180 Tage nach der letzten Antwort geschlossen. Es sind keine neuen Antworten mehr erlaubt.

Доброго дня, @strizh

Дякуємо за ваше звернення.

В Німеччині, якщо ви маєте страхування (його отримують всі, котрі зареєструвались, як тимчасово переселені), то вам психіатр після прийому назначає медикаменти і виписує рецепт. Виписати рецепт на антидепресанти може тільки лікар-психіатр або психотерапевт, який має ліцензію лікаря (не психолог).

Розумію, що важко буде поговорити з лікарем, не маючи достатній рівень знання мови.

Проте часто в клініках, стаціонарах працюють російсько- та українськомовні спеціалісти.

На нашій платформі у розділі Німеччина ви можете подивитись контакти психотерапевтів, котрі розмовляють українською та російською мовами. https://www.enableme.com.ua/ua/article/ak-ukraincam-potrapiti-do-psihiatra-ci-do-psihologa-v-evropi-8955

Спасибі за посилання. В мене ще посились панічні атаки. Я так думаю що це вони. Раптово виникає задишка, я наче я не тілі, тошнота іноді, голова пуста. Я роблювправу з диханням. Допомогає часто. Що ще можна поробити?

Симптоми, які ви описуєте - можуть бути симптоми панічної атаки. Окрім вправи з диханням, можна зробити техніки заземлення, вправу 5-4-3-2-1. Не слід концентрувати увагу на симптомах при панічній атаці, бо це лише посилює та загострює напад. Щоб змінити центр уваги слід спробувати робити нескладні математичні вправи в голові, як от від ста відняти три, потім від отриманого числа віднімати три, і так далі. Це гарно допомагає відволікти увагу від панічних відчуттів. Також ловіть, ще одно посилання на статтю, де ви детальніше можете прочитати, що робити і тоді, коли поряд з вами з людиною трапилась панічна атака https://www.enableme.com.ua/ua/article/ak-dopomogti-pri-panicnij-ataci-uroki-persoi-dopomogi-8285