Пошук дівчини-волонтера у Луцьку

Рубльову написав

Також добавлю відповідь "Територіальний центр соціального обслуговування"

Добрий день.
На Ваше електронне звернення, щодо отримання соціальної послуги догляду
вдома вчергове повідомляємо.
Територіальний центр, через свої структурні підрозділи, забезпечує
надання соціальних послуг мешканцям Луцької міської територіальної
громади. Ви, як особа з інвалідністю І-ї групи, маєте право
користуватись послугами установи, а саме: електрика, сантехніка,
столяра, швейної майстерні, пралі, кімнати дарованих речей, а також
послугою догляду вдома, яку надає соціальний робітник. Послуга
надається згідно з затвердженим графіком роботи (2-5 рази на тиждень)
та індивідуальним планом, в якому зазначені заходи, що складають зміст
послуги (допомога у веденні домашнього господарства, у
самообслуговуванні, оформленні документів, тощо). Один працівник
обслуговує не менше 10-ти одиноких громадян. Підопічний самостійно не
обирає собі соцпрацівника, а призначається працівник за яким
закріплений район, в якому проживає особа. Якщо Ви потребуєте
вищезазначених послуг, то для цього потрібно оформити відповідний пакет
документів.
На сьогоднішній день жодних змін в нормативних документах, які
регулюють роботу терцентру не було.

От і зрозумій їх. Я знову написав про те, що мені сказали на дому їхні працівники і де там "графіком роботи (2-5 рази на тиждень)та індивідуальним планом*? Чекаю відповідь.

Правда я цей раз забувся дописати питання: чи наявність опікуна впливає на надання такої допомоги? У наступний раз спитаю…

Я думаю просто не хочуть допомагати таким як я. От скільки гуляв містом, жодного не бачив щоб водили людей з ДЦП… На візку то ще возять батьки. А от щоб соц працівники водили не було. Хоча я мало гуляю. Але все рівно.

Потрібно масово вимагати в держави більше соц працівників і допомоги.

о, добре, що їм написали

Хай призначають комісію та дають соцробітника, але так як заявляють по часу

Неодмінно.

Чи відписує хтось?

Поки що нічого.. Лише формальні відповіді з територіального центру. Але я ще буду звертатися. Випишу норми з законів

Хоча б основне:
Час на догляд вдома та фізичний супровід для осіб з інвалідністю І групи, підгрупи А визначається індивідуально.

• Догляд вдома — до 6–7 разів на тиждень.
  • Фізичний супровід — за потреби, тривалість одного супроводу: 15–120 хвилин.
  • Максимальний обсяг допомоги — до 360 годин на місяць (залежно від потреб та фінансування).
  • Обсяг узгоджується лише через індивідуальний план, після оцінки.

Подивлюся, яку відповідь нададуть після цього.

Дякую. Мені потрібне правове обгрунтування надання послуг: догляду на дому та супровід осіб з інвалідністю І групи, підгрупи А.

Який час на це перебачений законом і чи маю чи право отримувати допомогу тоді, коли вона мені потрібна, а не тоді коли у соц працівника є час на допомогу?

Я ці питання вводив в чати з ШІ, то він мені вивів ті тезиси, що я писав вище. Але чіткого часу на допомогу немає.

Мені радили звернутися до департаменту соціального захисту населення, але спершу я спробую досягти згоди з департаментом соціальної політики. Треба навести їм винятки з законів і чітко зазначити їхні обов’язки. Якщо вони знову пояснюватимуть все браком часу та персоналу, тоді варто подавати офіційні скарги.

Який час на це перебачений законом і чи маю чи право отримувати допомогу тоді, коли вона мені потрібна, а не тоді коли у соц працівника є час на допомогу?

спробую дізнатися детально

Ви даремно витрачаєте час — кажу вам зі свого досвіду тут. Не має сенсу сперечатися й щось доводити, якщо це було сказано лише на словах. Оскаржувати можна тільки офіційні листи та постанови, але не те, що представники соцзахисту сказали усно. Також потрібно враховувати вашу письмову відмову від надання послуг. Краще одразу знову звертатися знову до них.

Я не давав письмову відмову і електронні листи не є офіційними. Моя мета на зараз знайти допомогу. На мою думку соціальна історія не надасть мені тієї допомоги, яка потрібна. Вони будуть просто відповідатимуть шаблонами, або нададуть соц працівника пенсійного віку. І піду я з ним в кіно і театр) Ага. На мою думку марна трата часу було звертатися до держави з моїми потребами. Ви читали моє перше повідомлення на цьому, чудовому форумі. Мені більше підійде молода волонтерка щоб ходити на прогулянки. Але ви пишете все рівно звертатися. А депутат, думаєте зрозуміє мою ситуацію? Я хочу лише жити справжнім життям а не сидіти вдома як в тюрмі. Проте це не розуміють люди, які мають все це без обмежень.

У вас окрім кіно та театру є базові потреби, від держави у вас є право на соціального робітника, хай це буде пару годин і пару на тиждень, а ніж нічого

Хай. Але хоча б з можливістю викликати помічника тоді, коли мені потрібна допомога. Хай спочатку складуть Індивідуальний план з гнучким графіком, як це положено за законом. І ні слова мені не говорити, що немає на це часу чи соц працівників. Але бачите, що роблять…

Ви мене трохи заплутали(( Я вже путаюсь, де вам сказали, а не написали, де ви сказали, а де їм написали

Хочеться все ж таки щоб ви прийняли допомогу від держави ту яку дають, так. це буде капля допомоги, але вона буде. І хоч в чомусь ви зможете отримати сторонню поміч, а пошуки дівчини-волонтера продовжувати

Буває. Дякую вам за увагу до мого питання.

Я писав не одноразово, чому я не хочу погоджуватися на ту допомогу, яку мені пропонують.

Або знайдуть більше часу на допомогу мені. Або я не бачу сенсу приймати допомогу в тому вигляді, як мені пропонують.

Ви ж не будете купувати собі взуття на пару розмірів меншу, бо вам пропонують лише таке взуття.

Ви б почекали саме те, що вам треба. Так само і я готовий почекати, поки знайдуть можливість хоч трішки більше допомагати.

Отримав відповідь:

Добрий день, пане Олександре!
Щодо Вашого розгорнутого запиту в електронному форматі від 05.05.2025
повідомляємо наступне. В черговий раз, роз’яснюємо, що територіальний центр керується нормативними документами, які регулюють надання соціальних послуг та визначають навантаження на одного соціального робітника, який надає соціальну послугу догляду вдома. Так, Типовими штатними нормативами працівників територіального центру, затвердженими наказом Мінсоцполітики, Переліком соціальних послуг, умовами та порядком їх надання структурними підрозділами територіального центру, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України, на підставі якого розроблено та затверджено положення про нашу установу, передбачено наступне навантаження на 1 працівника: “ ....один соціальний робітник обслуговує шістьох громадян у сільській приміській) місцевості, інших місцевостях, що не мають транспортного сполучення, у приватному або державному секторі без комунальних зручностей і десять громадян у містах з комунальними зручностями; один соціальний робітник обслуговує двох непрацездатних громадян, яким установлена V група рухової активності....”. Тобто, жодним нормативними документами не передбачено, що за 1 отримувачем соцпослуги закріплюється 1 соцробітник або кілька. На сьогодні, середнє навантаження на 1 соціального робітника в нашій установі складає 12 осіб. Послугу наші працівники надають в робочі дні і, відповідно до індивідуального плану, складеного на підставі комплексного визначення ступеня індивідуальної потреби у соціальній послузі, яке здійснюється шляхом оцінки можливості виконання Вами складних та елементарних дій. Послуга надається від 2 до 5 разів на тиждень. Час надання соцпослуги, за одне відвідування, може складати до 2-2,5 годин. Кожен соціальний робітник надає послуги у визначені дні та робочі години (пн.-чт. - 8.30 — 17.15, пт. - 8.30 — 16.00), а не за викликом; має затверджений графік відвідувань отримувачів соцпослуг, узгоджений з ними. В чергове наголошуємо, що призначає працівника, який надаватиме послуги, територіальний центр, із тих працівників, які працюють в районі Вашого проживання. Це потрібно для того, щоб працівники менше часу витрачали на доїзд до кожного підопічного. Державним стандартом догляду вдома передбачено, що для осіб з інвалідністю І групи підгрупи А послуга може надаватись до 6-7 разів на тиждень (за потреби). Але, разом із тим, на сьогодні, законодавцем не внесено зміни в інші нормативні документи, які, наприклад, регулюють трудові відносини у такому випадку. Тому, зважаючи на це, враховуючи кадровий потенціал нашої установи, на сьогодні, ми не можемо надавати Вам послугу 7 разів на тиждень. Ми надаємо послугу догляду вдома так, як описано вище і як передбачено Положенням про нашу установу та Переліком соціальних послуг, умовами їх надання територіальним центром, які затверджені рішенням Луцької міської ради. Крім того, у попередній відповіді ми надали Вам контакти іншого надавача соцпослуг, який надає послугу догляду вдома в нашій громаді (Луцька міська організація Товариства Червоного Хреста України). Щодо Вашого прохання надати номер мобільного телефону, то, на сьогодні, територіальний центр має лише стаціонарний зв’язок. Тому на сайті вказано номери стаціонарних телефонів та електронна адреса, що також є одним із способів зв’язку. З повагою адміністрація установи.

В такому вигляді, щоб оформити аби лише щодня приходив соц працівник, зараз недоцільно.

Оформити завжди можна, але те. що "Послуга надається від 2 до 5 разів на тиждень. Час надання соцпослуги, за одне відвідування, може складати до 2-2,5 годин. Кожен соціальний робітник надає послуги у визначені дні та робочі години (пн.-чт. - 8.30 — 17.15, пт. - 8.30 — 16.00), а не за викликом", мені не дуже комфортно. Хоча, якщо буде без вихідний стан, то я обов'язково скористаюся такою допомогою. Це вже хоча б не година в тиждень.

Я всім ще дякую за поради. В певній мірі я досягнув правди.
Але на мою думку моя позиція щодо допомоги є більш правильною, бо вони самі признали, у моєму випадку за законом передбачений гнучкий графік і виклик помічника за потребою. І це лише їх проблема, що не можуть це забезпечити.

😔 то правда! але я бажаю успіхів у пошуках Алексу! 🙏

Добрий день. Справи ні як. Я категорично не приймаю таку допомогу, де ігноруються мої справжні потреби! Вони лише гірше зроблять. Або будуть враховані всі мої потреби, або взагалі не треба.

Ви отримали негатвину відповідь чи не зверталися?