Італія продовжила дію тимчасового захисту до 2027 року. Мій permesso di soggiorno виданий у межах тимчасового захисту й закінчується у березні 2026 року. Чи буде він автоматично дійсним до 2027-го, чи мені обов’язково потрібно звертатися до Questura для поновлення картки? Дякую. Всім добра
Доброго дня. Ваш permesso di soggiorno у межах тимчасового захисту не продовжується автоматично. Хоч уряд Італії офіційно продовжив термін дії тимчасового захисту для українців до 4 березня 2027 року, картку permesso di soggiorno необхідно оновити через Questura, щоб вона відображала новий строк дії.
Ви повинні звернутися до місцевої Questura до закінчення терміну дії вашої поточної картки. Процедура зазвичай передбачає заповнення форми, надання документів (паспорт, стара картка, фото) і отримання нового permesso di soggiorno.
Поки ви чекаєте на оновлення, ваше перебування в Італії вважається законним, якщо ви вже перебуваєте там у межах тимчасового захисту. Але працювати або отримувати соціальні послуги легально без оновленої картки може бути складніше.
Після поновлення ви отримаєте нову картку з терміном дії до березня 2027 року, і ваші права (робота, медичне обслуговування, освіта) залишаються повністю чинними.
Я радив би вам не чекати до останнього дня — записуйтесь у Questura заздалегідь, щоб уникнути черг і можливих проблем з документами.
Дуже дякую за пояснення. Бо чесно кажучи не зовсім було зрозуміло що робити, в групах в ФБ різне пишуть, ви дуже допомогли ![]()
Вітаю Fedir
Ось ще корисна інформація для вас у нас на сайті