Добрий день!
Мене звати Анастасія. Мене турбує питання з приводу набуття біженства з громадянином іншої держави, який є моїм чоловіком.На момент початку повномасштабної війни 24.02.2022 я та мій чоловік (на той момент хлопець) перебували у Сумській області. нашу область окупували в перші дні вторгнення. Звичайно у паніці, ми шукали можливості зеленого коридору, щоб безпечно виїхати. Так як мій чоловік іноземець, йому надали коридор й ми безпечно виїхали. Ми подалися в рідні землі мого чоловіка - Китай. На жаль, у Китаї не надають жодної підтримки українцям та їх членам сім’ї. Так як ми з чоловіком були ще й студентами, нам було по 20 років, нам було важко з усим розгрібатися без жодної підтримки. Мій чоловік працював й через це його здоров’я сильно підірвалося й тепер хвороба загрожує йому смертю, якщо він продовжить той спосіб життя, який він веде. У Китаї умови до життя жахливі: як для іноземців, так і для самих громадян Китаю.В Україну ми повернутися не можемо, так як наш дім знаходиться на кордоні з бойовими діями.Я зараз розглядаю можливості біженства до Німеччини. Проте виникає проблема того, що ми знаходимося в не європейській країні і мій чоловік громадянин Китаю і він не має можливості вільно пересуватися Європою як і я до 90 днів. Я Вважаю, що ми маємо право на підтримку як й інші українці, адже ми були вимушено переміщені. Ми планували залишатися в Україні й не розглядали Китай як наш дім взагалі. Проте на початку війни всі боялися за своє життя.Я прошу надати будь-яку можливу інформацію. На яку мову варто зробити переклад свідотцтва про шлюб: Німецькою чи Англійською? До яког табору податися?
З повагою до Вас,
Анастасія