Доброго дня, скажіть мені, будь ласка, якщо я інвалід с України зараз живу в Баварії під захистом с України по 24 параграфу, то якщо я собі зроблю Германську інвалідність то чи зможу я повернутись в Україну і отримувати виплати по інвалідності в Україні? Дякую гарно, за відповідь.
Доброго дня, скажіть мені, будь ласка, якщо я інвалід с України зараз живу в Баварії під захистом с України по 24 параграфу, то якщо я собі зроблю Германську інвалідність то чи зможу я повернутись в Україну і отримувати виплати по інвалідності в Україні? Дякую гарно, за відповідь.
Вітаю) @Настя підскажи буль ласка
@marcurkan Добрий день!
Ви зможете отримувати українську пенсію з інвалідності в Україні за наявності підтверженої інвалідності в Україні.
Тобто: Ви можете що завгодно робити за кордоном, а коли повернетеся до України, Вам потрібно буде залежно від статусу на той момент або продовжити дію довідки про інвалідність (перегляд МСЕК) або пройти процес спочатку (сімейний лікар - діагностика - МСЕК, при чому Ви зможете також подати німецькі медичні документи, перекладені на українську).
На сьогодні ще немає механізму підтвердження в Україні інвалідності, встановленої за кордоном. Можливо, до Вашого повернення він з’явиться.
Якщо мова про оттримування німецької пенсії в Україні, то Ви перестанете її отримувати, коли покинете Німеччину зовсім або на термін довший, ніж буде обумовлено із соціалматом.
@marcurkan Чи можемо ще Вам якось допомогти? Пошукати інформацію?
ви на зв’язку? подивіться коментарі експертів для вас
Широ дяукую за відповід.
доброго дня! Як що жінка у зв’язку з війною виїхала до Польщі та оформила тут інвалідність 2 групи, чи може вона скористатись пільгами при оплаті консульських послуг (виготовлення закордонного паспорта)? І друге- як сину оформити відстрочку від армії в такому разі, як що він є єдиним піклувальником?
доброго дня! Як що жінка у зв’язку з війною виїхала до Польщі та оформила тут інвалідність 2 групи, чи може вона скористатись пільгами при оплаті консульських послуг (виготовлення закордонного паспорта)? І друге- як сину оформити відстрочку від армії в такому разі, як що він є єдиним піклувальником?
Дмитро, напишіть своє питання нашим експертам-юристам тут
upload://ftPNv9jR2oQlRWN3jxt9aIkTrqC.jpeg
Просто перейдіть за цим [посиланням та запишіться на консультацію до досвідченого юриста!
\nПлатформа безоплатної юридичної допомоги ]("https://pravovsim.org/lawyers")[PravoVsim.org - ваш захисник в світі права!
\nМи розуміємо, наскільки важливо мати доступ до якісної юридичної консультації. Тому пропонуємо вашій увазі унікальну платформу, на якій ви можете знайти відповіді на всі ваші питання по ВПО абсолютно безкоштовно.
\nВелика мережа професійних юристів готова вам допомогти. Записуйтеся на консультацію просто та швидко!
\nЗдійсніть перехід за ]("https://pravovsim.org/lawyers")[посиланням та вирішуйте свої правові питання разом з досвідченими юристами!
\nНе відкладайте свої проблеми на потім. Вирішуйте їх зараз!
]("upload://ftPNv9jR2oQlRWN3jxt9aIkTrqC.jpeg")
@Dmytro 1703 Щодо оформлення відстрочки, Вам справді краще звернутись по юридичну консультацію, оскільки питання саме по собі складне.
Щодо пільг на консульські послуги, то так, особи з інвалідністю І і ІІ груп мають подібні пільги і ними, відповідно, можна скористатися. Детальніше за посиланням.
Доброго вечора. Підквжіть будь ласка чи можу я розраховувати на надання статусу інвалідності ІІІ-ї групи при наступних обставинах: операція по видаленню передміхурової залози була виконана у 2019р у зв’язку з ІІ-ю стадією злоякісного утворення. Наразі стою на онкологічному обліку. ПСА кожний рік поступово підіймається, на даний час уже майже 0,02. Сеча тримається задовільно, але з повним міхуром нічого не зробиш, тай й маршрути своїх переміщень треба розраховувати так щоб при потребі можна було скористатись туалетом. Можливо Вам, відомі подібні випадки. Дякую.
Доброго вечора. Підквжіть будь ласка чи можу я розраховувати на надання статусу інвалідності ІІІ-ї групи при наступних обставинах: операція по видаленню передміхурової залози була виконана у 2019р у зв’язку з ІІ-ю стадією злоякісного утворення. Наразі стою на онкологічному обліку. ПСА кожний рік поступово підіймається, на даний час уже майже 0,02. Сеча тримається задовільно, але з повним міхуром нічого не зробиш, тай й маршрути своїх переміщень треба розраховувати так щоб при потребі можна було скористатись туалетом. Можливо Вам, відомі подібні випадки. Дякую.
чи були ви за період 2019-2025 на стаціонарному лікуванні?
@Sergej Danko Добрий вечір!
Справа в тому, що інвалідність встановлюється не через якесь захворювання, а через втрату працездатності внаслідок захворювання. Онкологічні захворювання й видалення передміхурової залози можуть бути причиною втрати працездатності того рівня, за якого надається третя група інвалідності чи вище. Думаю, вам варто звернутися до сімейного та/або лікуючого лікаря — вони зможуть оцінити ваш стан краще й зорієнтувати, чи дозволяє він подаватися на встановлення інвалідності.
Доброго вечора. Дякую за пораду.
В Україні ви можете отримувати пенсію Українську, як що наразі у вас дійсний стан інвалідності.
До якої дати висновок МСЕК? В разі не проходження комісї - пенсія не нарахується.
В Німеччині, як що отримаєте статус ви зможете отримувати німецьку пенсію, але в Німеччині враховується весь ваш дохід, в тому числі і пенсія яку ви отримуєте в Україні. І тому вас відрахують різницю.