Отказ от временной защиты в Италии - ответ эксперта

Моя сестра недавно уехала с Украины в Нидерланды, я хочу поехать к ней ибо вместе будет легче.Но возникает очень много вопросов про отказ, нужно ли это вообще? идти ли в квестуру? К тому же, со мной едет парень, а у него вообще вид на жительство ибо в Италии ему отказали в беженстве (он приехал за неделю до войны)

Моя сестра недавно уехала с Украины в Нидерланды, я хочу поехать к ней ибо вместе будет легче.Но возникает очень много вопросов про отказ, нужно ли это вообще? идти ли в квестуру? К тому же, со мной едет парень, а у него вообще вид на жительство ибо в Италии ему отказали в беженстве (он приехал за неделю до войны)
Добрый день) На этот вопрос может ответить наш эксперт. Добавляю его к дискуссии

@Dmitri

@sonia идти в квестуру нужно, чтобы оформить отказ от временной защиты в Италии и получить этот статус уже в Нидерландах.

Что же касается вашего парня, то так как у него не было оформлено статуса временной защиты, то проблем с его получением в Нидерландах возникнуть не должно, но все же я бы перед поездкой советовал обратиться в миграционное агентство Нидерландов:

https://ind.nl/nl/oekraine

вы на связи? посмотрите пожалуйста ответ нашего эксперта

@Dmitri , будь ласка, допоможіть з вирішенням питання дистанційної відмови (з території України) від тимчасового захисту в Італії. Пермессо отримувала в квестурі міста Модерна, не можу знайти електронну адресу та зразок відмови. Дуже сподіваюся на Вашу допомогу. Дякую!

[@Dmitri , будь ласка, допоможіть з вирішенням питання дистанційної відмови (з території України) від тимчасового захисту в Італії. Пермессо отримувала в квестурі міста Модерна, не можу знайти електронну адресу та зразок відмови. Дуже сподіваюся на Вашу допомогу. Дякую!
@Natalia Sokolova вітаю. Ось їх сайт і там одразу побачите контакти:

https://questure.poliziadistato.it/it/Modena/articolo/1198623ca40a82db0394435789

Щодо форми відмови. Взагалі то в довільній формі, але напишіть їм, вони розкажуть :+1:

Вітаю!

У мене схожа ситуація: я знаходжуся в ЄС з січня 2024 року, а в Італії, в Пескарі, — з лютого. У квітні 2024 року я отримав Permesso di Soggiorno. Тепер я хочу змінити тимчасовий захист в Італії на захист у Нідерландах, оскільки не зміг реалізувати себе тут.

Прошу вашої допомоги з процедурою. У мене було дві консультації з refugeehelp.nl, але на запитання №2 і №3 вони не змогли відповісти. Можливо, хтось стикався з подібною ситуацією і зможе прояснити для мене наступні моменти:

1. Наскільки я зрозумів, для відмови від тимчасового захисту мені потрібно звернутися до префектури Пескари із заявою?
  • Чи є у когось зразок заяви? Не зміг знайти в інтернеті.
  • Скільки часу займає вся процедура від подачі заяви до завершення?
  • Коли мені слід повернути документи, такі як Permesso di SoggiornoCarta d’identità Italiana та Tessera Sanitaria? Чи потрібно їх повертати до Префектури, або в інше місце, де я їх отримував?
  1. У refugeehelp.nl сказали, що для IND знадобиться документ, який підтверджує завершення тимчасового захисту в Італії, який має видати Префектура. Як називається цей документ?
  2. Чи вказується у цьому документі період, коли у мене був тимчасовий захист в Італії?
    Питаю, оскільки після повернення Permesso di Soggiorno та Carta d’identità Italiana, для поїздки з Італії до Нідерландів у мене залишиться лише український паспорт. Після завершення тимчасового захисту почне діяти правило безвізового перебування — 90 днів протягом останніх 180 днів. Якщо в документі не буде зазначено, що останні 3 місяці я проживав у ЄС (в Італії) за тимчасовим захистом, чи можуть виникнути проблеми з виїздом з Італії та в’їздом до Нідерландів?

Був би дуже вдячний за поради.

[https://community.enableme.org/ru/discussion/comment/289667#Comment_289667

[@Natalia Sokolova вітаю. Ось їх сайт і там одразу побачите контакти:

[https://questure.poliziadistato.it/it/Modena/articolo/1198623ca40a82db0394435789

Щодо форми відмови. Взагалі то в довільній формі, але напишіть їм, вони розкажуть :+1:
]("https://questure.poliziadistato.it/it/Modena/articolo/1198623ca40a82db0394435789")

]("https://community.enableme.org/profile/Natalia%20Sokolova")

]("https://community.enableme.org/ru/discussion/comment/289667#Comment_289667")

Знайшов в іншому среді тут зразок заяви Заявление отказ от пермессо Италия ШАБЛОН - Google Docs

Вітаю!

У мене схожа ситуація: я знаходжуся в ЄС з січня 2024 року, а в Італії, в Пескарі, — з лютого. У квітні 2024 року я отримав Permesso di Soggiorno</em>. Тепер я хочу змінити тимчасовий захист в Італії на захист у Нідерландах, оскільки не зміг реалізувати себе тут.

_Прошу вашої допомоги з процедурою. У мене було дві консультації з refugeehelp.nl</em>, але на запитання №2 і №3 вони не змогли відповісти. Можливо, хтось стикався з подібною ситуацією і зможе прояснити для мене наступні моменти:

1. Наскільки я зрозумів, для відмови від тимчасового захисту мені потрібно звернутися до префектури Пескари із заявою?
  • Чи є у когось зразок заяви? Не зміг знайти в інтернеті.</li>
  • Скільки часу займає вся процедура від подачі заяви до завершення?</li>
  • Коли мені слід повернути документи, такі як Permesso di Soggiorno</em>, Carta d’identità Italiana</em> та Tessera Sanitaria</em>? Чи потрібно їх повертати до Префектури, або в інше місце, де я їх отримував?</li></ul></li> - У refugeehelp.nl</em> сказали, що для IND</em> знадобиться документ, який підтверджує завершення тимчасового захисту в Італії, який має видати Префектура. Як називається цей документ?</li> - Чи вказується у цьому документі період, коли у мене був тимчасовий захист в Італії?
    \nПитаю, оскільки після повернення Permesso di Soggiorno</em> та Carta d’identità Italiana</em>, для поїздки з Італії до Нідерландів у мене залишиться лише український паспорт. Після завершення тимчасового захисту почне діяти правило безвізового перебування — 90 днів протягом останніх 180 днів. Якщо в документі не буде зазначено, що останні 3 місяці я проживав у ЄС (в Італії) за тимчасовим захистом, чи можуть виникнути проблеми з виїздом з Італії та в’їздом до Нідерландів?</li></ol>_

_Був би дуже вдячний за поради.
к сожалению у нас нет экспертов по таким вопросам, может кто-то из пользователей поделиться своим опытом

Вітаю!

У мене схожа ситуація: я знаходжуся в ЄС з січня 2024 року, а в Італії, в Пескарі, — з лютого. У квітні 2024 року я отримав Permesso di Soggiorno</em>. Тепер я хочу змінити тимчасовий захист в Італії на захист у Нідерландах, оскільки не зміг реалізувати себе тут.

_Прошу вашої допомоги з процедурою. У мене було дві консультації з refugeehelp.nl</em>, але на запитання №2 і №3 вони не змогли відповісти. Можливо, хтось стикався з подібною ситуацією і зможе прояснити для мене наступні моменти:

• Чи є у когось зразок заяви? Не зміг знайти в інтернеті.</li>
  • Скільки часу займає вся процедура від подачі заяви до завершення?</li>
  • Коли мені слід повернути документи, такі як Permesso di Soggiorno</em>, Carta d’identità Italiana</em> та Tessera Sanitaria</em>? Чи потрібно їх повертати до Префектури, або в інше місце, де я їх отримував?</li></ul></li> - У refugeehelp.nl</em> сказали, що для IND</em> знадобиться документ, який підтверджує завершення тимчасового захисту в Італії, який має видати Префектура. Як називається цей документ?</li> - Чи вказується у цьому документі період, коли у мене був тимчасовий захист в Італії?
    \nПитаю, оскільки після повернення Permesso di Soggiorno</em> та Carta d’identità Italiana</em>, для поїздки з Італії до Нідерландів у мене залишиться лише український паспорт. Після завершення тимчасового захисту почне діяти правило безвізового перебування — 90 днів протягом останніх 180 днів. Якщо в документі не буде зазначено, що останні 3 місяці я проживав у ЄС (в Італії) за тимчасовим захистом, чи можуть виникнути проблеми з виїздом з Італії та в’їздом до Нідерландів?</li></ol>_

_Був би дуже вдячний за поради.
Вітаю, Богдане!

Коли будете здавати своє пермесо ді соджорно, обовязково візьміть документ, що підтверджує його здачу. Наприклад, копію вашої заяви про анулювання пермесо, на якій вони проставлять свою печатку. В цій заяві не буде зазначено скільки часу ви перебували в Італії, але ви можете докласти ксерокопію вашого пермесо, де вказана дата його видачі. Таким чином ви покажете, що якийсь час перебували в Італії.

Далі. Ваше пермесо анульовується не миттєво, для цього потрібен якийсь час, поки вони все в базу внесуть і так далі.

Коли будете вїжджати в Нідерланди, ніхто ніде не має вас перевіряти, бо ви в зоні ЄС. Щоправда, в аеропорті можуть запитати ваш пластик - тому ви покажете цю свою копію заяви. Якщо будете їхати авто чи фліксбусом, то взагалі ніхто ніде нічого не питає.

Їдьте і нічого не бійтесь. З Богом!

[https://community.enableme.org/ru/discussion/comment/289689#Comment_289689

Вітаю, Богдане!

Коли будете здавати своє пермесо ді соджорно, обовязково візьміть документ, що підтверджує його здачу. Наприклад, копію вашої заяви про анулювання пермесо, на якій вони проставлять свою печатку. В цій заяві не буде зазначено скільки часу ви перебували в Італії, але ви можете докласти ксерокопію вашого пермесо, де вказана дата його видачі. Таким чином ви покажете, що якийсь час перебували в Італії.

Далі. Ваше пермесо анульовується не миттєво, для цього потрібен якийсь час, поки вони все в базу внесуть і так далі.

**Коли будете вїжджати в Нідерланди, ніхто ніде не має вас перевіряти, бо ви в зоні ЄС. Щоправда, в аеропорті можуть запитати ваш пластик - тому ви покажете цю свою копію заяви. Якщо будете їхати авто чи фліксбусом, то взагалі ніхто ніде нічого не питає. **

**Їдьте і нічого не бійтесь. З Богом!
]("https://community.enableme.org/ru/discussion/comment/289689#Comment_289689")

:folded_hands: спасибо за разъяснения