Карта тимчасового побиту та інвалідність

Доброго дня!

Я визнана інвалідом І групи в Україні з 2022 року. Разом із неповнолітнім сином перебуваємо на статусі Ukr, чоловік працює має карту тимчасового побиту, яка закінчується через рік. Хочемо подавати наступну карту на возʼєднання сімʼї. Чи наявність підтвердженої групи інвалідності у Польщі пришвидчить цей процес?

Дякую

1 „Gefällt mir“

Добрий день!
Наявність підтвердженої в Польщі інвалідності у вас, а також неповнолітня дитина однозначно мають підсилити справу для отримання карти тимчасового побиту через возʼєднання сімʼї, але не гарантують. Тому чи пришвидшать - взагалі сказати складно - як то кажуть, шанси 50\50.

Усі випадки розглядаються індивідуально, тож однозначну відповідь вам надати складно. Але є загальні рекомендації, як посилити аргументи, що сім’я повинна проживати разом - це додати медичні документи до пакета й додатково пояснити необхідність спільного проживання (догляд, супровід за подружжям з інвалідністю, дитиною), а також проконсультуватися з міграційним юристом у Польщі перед подачею документів.

Можу вам порадити організації, які дають консультації українцям у Польщі, в т.ч. українцям з інвалідністю - можливо, вони дадуть додаткові рекомендації, як діяти:

Avalon (фундація спеціалізується на допомозі людям з інвалідністю)
Helsinki Foundation for Human Rights
Fundacja Ocalenie
Stowarzyszenie Interwencji Prawnej

Дякую за відповідь!

1 „Gefällt mir“

Бажаю вам швидкого й легкого перебігу справи. Напишіть, будь ласка, як вона просуватиметься - це важливий досвід для нашої спільноти :heart: