Инвалиды и помощь

Добрый день!Я Наталья ,инвалид 1 грп ,Польская группа Znacznego ,Была на гемодиализе ,сделала операцию на щитовидке и сердце ,проблемы со спиной и за которой очень тяжело ходить и болит очень ,25.09.2025г сделали пересадку почки .Пью очень дорогие лекарства для почки что бы не отказала,так же для поддержуи сердца на постоянной основе.До 4 марта получала в mopr zasiłek stały,сейчас его платить не будут и с медициной проблемы ,без лекарств я просто не выживу,и реабилитация для спины платная,не знаю что и делать .Живу в Польше одна в колективном центре

Добрий день!
Чи звертались ви із цією ситуацією до сімейного або профільного лікуючого лікаря? Можливо, у медичному закладі підкажуть, куди звернутися по допомогу…

Також пропоную вам звернутися до фондів і організацій, котрі допомагають людям у складних ситуаціях:
Caritas Polska
ADRA Polska
CARE
IRC
Stand With Ukraine
Fundacja Avalon

Крім того, чимало наших користувачок і користувачів розглядали, як один із варіантів знайти медичну допомогу, переїзд до іншої країни (часто - Німеччини), де лікування й реабілітація післяопераційна на високому рівні доступні українським шукачам прихистку й де соціальна допомога дозволяє „триматись на плаву“.

Чи знайомі ви з правилами перебування в Польщі у 2026 році? На нашоу сайті є детальна стаття про це: Українці в Польщі 2026: PESEL, права, пільги | EnableMe

1 „Gefällt mir“