Зарядна станція

Вітаю. Хочу допомогти розібратися сестрі в Україні з такою ситуацією. Бачив інформацію, що держава забезпечує зарядними станціями дітей з інвалідністю. Всюди пишуть, що заявку на отримання такої станції можна отримати або прийшовши в пенсійний фонд, або ж подати заявку онлайн на сайті пенсійного фонду. Однак я не знайшов такого розділу на сайті, тільки заявки на субсидію і всяке таке. Допоможіть будь ласка, з цим розібратися, бо до 1 квітня це треба зробити, як як розумію.

1 „Gefällt mir“

Так, дійсно, цей сервіс поки що не винесений окремою кнопкою “Зарядна станція”. Заява подається через розділ звернень/заяв, тому його важко знайти.

1.	Зайдіть на портал:

2. Увійдіть через Дія.Підпис / BankID / КЕП.
3. У меню відкрийте:
“Комунікації з ПФУ” → “Звернення громадян” або “Мої заяви”.
4. Там з’являється можливість подати електронну заяву щодо забезпечення портативною зарядною станцією.

Іноді цей пункт з’являється тільки після входу в кабінет, тому без авторизації його не видно.

1 „Gefällt mir“

Fedir
Дякую за важливе запитання! Багато кому ця інформація буде також важлива
Підкажіть будь ласка чи вам вистачило відповіді, чи вирішили ваше питання? Дуже хочеться почути фідбек

Так, дякую, дуже допомогли. Подали заявку в той же день, як ви написали відповідь. Та у мене наступне питання виникло: зараз пишеться, що заявка в роботі, її як я розумію прийняли, однак відповіді поки ніякої немає чи схвалили її. Підкажіть, як багато це займає часу?

1 „Gefällt mir“

Так, дійсно, це державні органи і тут все відбувається не швидко. За офіційними даними наразі по Україні таких заявок близько 15 тисяч, то ж їх обробка процедура тривала. За досвідом користувачів, які отримували такі станції від держави, ухвалення заявок триває близько трьох тижнів. То ж можу тільки порадити періодично перевіряти статус заявки в особистому кабінеті ПФУ, ну і запастися терпінням:)

До речі, на цю тему на нашому сайті є матеріал, думаю, вам він буде корисним:

1 „Gefällt mir“