допомога при інвалідності в Польщі

Привіт всім! Я Анна, з Миколаїва. У нас в родині є людина з инвалидністю. Ми недавно приїхали в Польщу, і тут все дуже нове і трохи страшно.

Ще трохи про нас: ми стараємось адаптуватися, але буває тяжко, особливо з документами і медичною допомогою. Дуже буду рада якщо хтось підкаже, куди краще звертатись, або як організувати допомогу для людей з инвалидністю тут.

Дякую всім, що читаєте, і буду рада знайомству! Ми під Варшавою, село в 80 км

вітаю Анна у спільноті! у нас тут затишно.

Тут можна отримати безкоштовні консультації експертів - лікар, психолог, експерт з працевлаштування та інші. Крім того ми тут спілкуємось не лише про інвалідність, але і на всякі теми про життя.

Щодо допомоги в Польщі, підключити експерта?

добридень Олю

підключить будь ласка!

Вітаю! Щоб отримувати якусь допомогу по інвалідності в Польщі, вам, звичайно потрібно буде підтвердити статус людини з інвалідністю в Польщі, оскільки українські групи тут не діють. Як це зробити, докладно написано в цьому нашому матеріалі, ознайомтесь будь ласка:

Крім того, можу порадити вам звʼязатися з нашим співвітчизником Олегом Полозюком. Він має інвалідність першої групи, підтверджував її в Польщі, сам за фахом юрист, тому може дуже детально розповісти вам як і що робити: +48796824587

2 „Gefällt mir“

Дякую за контакт експерта! Він нам дуже допоміг. Ми вже розпочали оформлення інвалідності та навіть змогли змінити житло. Тепер ми живемо в місті, що набагато зручніше! Лікарні поруч, фізіопроцедури поруч. Загалом, велике вам спасибі за вашу допомогу та небайдужість

1 „Gefällt mir“

Якщо ви оселились у Варшаві, то можете звернутись до благодійної фундації, діяльність якої спрямована на допомогу людям з інвалідністю в Польщі й українським біженцям з інвалідністю зокрема: https://www.fundacjaavalon.pl/programy/centrum-pomocy-uchodzcom-z-niepelnosprawnosciami/
У них доволі широка програма підтримки - реабілітація, гуманітарна допомога, вивчення польської, інтеграційні зустрічі і також інформаційна допомога.

А навіть якщо не у Варшаві, все одно раджу звернутись до них за підказками, де шукати у вашому місті соціалізацію й іншу підтримку.

Електронна адреса: pomocukrainie@fundacjaavalon.pl
Гаряча лінія: 790-688-222

Також ми будемо вдячні, як поділитеся своїм досвідом перебування у Польщі біженців з інвалідністю - це надзвичайно цінно для нас та інших користувачів :heart:

1 „Gefällt mir“