Домога и́нвалиду і плюс ще ДЦП, і на коляске

Вітаю! Мене звати Володимир, мені 36 років, у мене ДЦП (1А група), пересуваюсь на кріслі колісному. Держава роками ігнорує моє право на оздоровлення та відпочинок. Мені дуже потрібне перезавантаження та море, де є умови для людей на візках. Допоможіть, будь ласка, підібрати фонди або організації, які надають безкоштовні путівки або організовують такий відпочинок влітку. Дякую!

Добрий день, Володимире!

Як людина з інвалідністю, ви маєте право на оздоровлення, профінансоване частково або повністю державою. І просто так відмовити вам не можуть. Ви можете звернутися по юридичну допомогу, в т.ч. і з цього питання до Безоплатної Правничої Допомоги.

Ось тут у матеріалі на нашому сайті є структурована інформація про Безкоштовні путівки для людей з інвалідністю та пенсіонерів: всі програми 2026.

Також, якщо ви не отримували безоплатної путівки до санаторно-курортного закладу протягом останніх трьох календарних років, ви маєте право на грошову компенсацію, щоб влаштувати своє оздоровлення на свій смак. За посиланням розказано, як і де її отримати: Грошова компенсація особам з інвалідністю замість санаторно-курортної путівки - Гід онлайн Дія

Щодо фондів і благодійних олрганізацій - чесно, зараз це непросто, оскільки більшість їхньої діяльності зараз направлена на людей, що постраждали саме внаслідок воєнних дій. Тому оптимальнішим варіантом все ж буде „вибивати“ путівку в держави. Але можна спробувати звернутися до „Хелп груп“ - вони декларують допомогу в лікуванні та реабілітації людям з інвалідністю.

Вітаю. Ще також я міг би порадити написати ось цьому ветерану Денису:

Він опікується інклюзивними пляжами в місті Одеса, дуже відкрита, гарна людина, можливо, допоможе з путівкою і варіантами відпочинку. Він організовує такий відпочинок для ветеранів, але і цивільним людям з інвалідністю також допомагає.

1 „Gefällt mir“

Настю, щиро дякую вам за таку детальну та корисну відповідь! Для мене це дуже важливо.

Я вже скористався вашою порадою і написав офіційне звернення до фонду „Хелп груп“, додав усі свої документи та фото. Також обов’язково вивчу інформацію про компенсацію через Дію та юридичну допомогу, яку ви скинули.

Дякую, що не пройшли повз мою біду і так підтримали. Гарного вам дня

1 „Gefällt mir“

Вітаю! Щиро дякую вам за таку круту пораду! Море та інклюзивні пляжі в Одесі — це моя мрія. Обов’язково спробую написати Денису в Instagram. Дякую, що підказали таку людину

2 „Gefällt mir“