Доброго дня!
Мене звати Владислав, мені 22 роки. Я людина з інвалідністю, маломобільний. Тобто моє пересування можливе лише з підтримкою. Маю професійну освіту за спеціальністю вихователь закладу дошкільної освіти, практичний психолог навчального закладу. Зараз активно шукаю роботу за фахом або в суміжних напрямках, але стикаюся з великими труднощами. Підходящих вакансій дуже мало, а роботодавці часто не готові розглядати кандидатів із фізичними обмеженнями. Я оформився у центрі зайнятості як безробітний і з кінця літа відвідую його щомісяця. Мені там пропонували роботу за профілем у двох загальноосвітніх школах, а також позицію психолога у виправній колонії. Але в обох випадках місця роботи розташовані далеко, і мені фізично складно туди добиратися, адже фактично мені потрібна супроводжуюча особа. Також була пропозиція щодо роботи психологом у військовій структурі, але через мою другу групу інвалідності це неможливо, до того ж там вимагався контракт. Нещодавно я склав резюме. Воно, зізнаюся, досить просте, бо досвіду роботи ще не маю. Там вказано місця, де я проходив педагогічну та психологічну практику (через COVID і війну - дистанційно), а також участь у студентських наукових конференціях і публікації моїх наукових статей. Це все, що наразі маю як професійний бекграунд. Я вже розіслав своє резюме до кількох громадських організацій «на майбутнє», якщо з’являться вакансії. Зокрема, відправив його до «Голоси.Дітей», «СпівДія заради дітей», «Аваліст» та «Інсайт Груп», але поки що відповіді або запрошення на співбесіду не отримував. Також знайшов сайт «Працюй», де публікують вакансії для людей з інвалідністю, але, на жаль, не знайшов там пропозицій, які б відповідали моїм можливостям. Для мене дуже важливо, щоб робота мала адаптивні умови. Передусім це можливість гнучкого графіка або часткової зайнятості, щоб уникати перевтоми. Бажано, щоб була можливість працювати дистанційно або частково з дому. Простір має бути доступним і зручним, без фізичних бар’єрів, а добирання до місця роботи посильним. У деяких випадках мені потрібна підтримка або помічник. Я хотів би брати участь у роботі більш інтелектуального, ніж фізично динамічного характеру - методичній, консультативній чи діагностичній. Якщо йдеться про роботу з дітьми, то найбільш комфортним для мене буде формат індивідуальної або малогрупової роботи, а не постійна робота з великими колективами. Також важливо, щоб частину завдань можна було виконувати дистанційно. Я дуже хочу працювати, розвиватися у професії, застосовувати свої знання й приносити користь. Буду щиро вдячний кожному, хто може підказати щось конкретне: контакти організацій, які допомагають із працевлаштуванням для маломобільних людей, роботодавців, готових створювати адаптивні умови, або інформацію про навчальні чи стажувальні програми для людей з інвалідністю. Дякую всім за увагу і за будь-які поради! ![]()