аптечка

Шановний форум!

Питання щодо тривожної валізки. Що варто перевірити в домашній аптечці перед осінню та можливими блекаутами? Які ліки повинні бути вдома обов’язково, а чого не потрібно купувати про запас?

І ще про працевлаштування при депресії. Ким і де можна працювати? сил дуже мало, не впевнений що зможу працювати 5 днів на тиждень в офісі (я менеджер з продажу), і важко дається спілкування. Хочеться бути вдома наодинці

3 „Gefällt mir“

Вітаю!
Про аптечку не підкажу, але про працевлаштування - залюбки! Мене звуть Вікторія, я експерт з пошуку роботи в Україні та Європі.

Отже.
Я б у вашій ситуації не намагалася зараз знайти «ідеальну професію для людини з депресією». Швидше варто подумати про формат роботи, який буде для вас посильним.

Наприклад, з досвідом менеджера з продажу можна шукати не лише активні продажі з постійними дзвінками. Вам можуть підійти ведення клієнтської бази, робота з замовленнями, підготовка комерційних пропозицій, робота в CRM, підтримка клієнтів через листування, back office або координація процесів. Тобто використати свій досвід, але зменшити кількість постійного живого спілкування.

Я б також дивилася вакансії на 40–60% зайнятості, з віддаленим або гібридним форматом. Це не означає «випасти з професійного життя». Навпаки, ви продовжуєте працювати, отримуєте актуальний досвід і залишаєте собі можливість поступово збільшити навантаження, коли стане більше сил.

І ще важливий момент: якщо зараз ви відчуваєте, що навіть часткова робота може бути занадто важкою, не варто просто змушувати себе. У такому випадку краще обговорити стан із лікарем. Але якщо ресурс хоча б частково є, я б шукала не будь-яку роботу і не повну ізоляцію, а більш тиху версію вашої професії з контрольованим навантаженням.

Також можна розглянути перекваліфікацію, особливо якщо ви відчуваєте, що повернення саме в активні продажі зараз занадто виснажує. Ваш попередній досвід нікуди не зникає: навички роботи з клієнтами, CRM, документами та організації процесів можуть стати хорошою основою для нової, менш стресової професії. На нашому сайті також є статті про те, де можна безкоштовно або недорого навчитися новій професії та які спеціальності реально опанувати для роботи в Україні чи за кордоном.

Добрий день! Перед осінню та можливими блекаутами я би радила скоріше переглянути аптечку, але точно не скуповувати ліки „на всі випадки життя“. Обов’язково варто мати парацетамол або ібупрофен як жарознижувальний/знеболювальний засіб, антисептик, пластирі, бинт, термометр, а також Регідрон або інший розчин для регідратації на випадок діареї чи блювання.

Антибіотики, гормони та сильні рецептурні препарати про запас купувати не потрібно.

Але у вашому випадку я б особливо звернувла увагу на постійні препарати від депресії чи тривоги. Якщо ви приймаєте антидепресант, важливо не допустити раптового припинення лікування через відсутність ліків. Краще мати запас призначеного вам препарату на кілька місяців і заздалегідь перевірити рецепт. Наприклад, венлафаксин, сертралін, есциталопрам чи інший антидепресант не варто самостійно скасовувати або замінювати.

Я зараз пишу з бомбосховища… Ви неймовірні! Ніде більше в українських спільнотах не зустрічав безкоштовну і таку оперативну допомогу лікаря і коуча. Дякую за підтримку

Я б ще порадила покласти в аптечку сухі души та грілки хімічні.

1 „Gefällt mir“

Привіт :slight_smile: Скажу щодо своєї тривожної валізки, бо так само майже щоночі сиджу в багатоповерхівці під атаками.

По-перше, папка з документами повинна бути зібрана і наготові.

По-друге, обов’язково турнікет. І бажано не один, а як мінімум три. І не зберігати їх в одному місці, а наприклад, один у тривожній валізі, інший в кишені штанів, третій в кишені сорочки. Тобто щоб був доступ до турнікету в разі чого.

По-третє, мати гучний свисток, щоб вас змогли знайти під завалами.

По-четверте, автономне живлення для телефону: павербанк зі шнуром чи максейв павербанк, якщо телефон підтримує.

Ще не зайвим буде респіратор ну і звісно ліхтарик, краще налобний, щоб були вільні руки.

Це все, звучить страшно, але такі вже реалії, тому краще бути готовим.

2 „Gefällt mir“

@КостяДзюба доволі розгорнуту відповідь на вашу питання має МОЗ:

До основного списку вони внесли:

• пластирі різних форм та розмірів (як окремі, так і в рулоні);
  • стерильні бинти різних розмірів;
  • мінімум два стерильні пластирі для очей;
  • трикутні (косинкові) пов’язки;
  • крепові еластичні бинти (для фіксації пов’язок);
  • безпечні шпильки;
  • одноразові стерильні рукавички;
  • пінцет;
  • ножиці;
  • неспиртові серветки;
  • термометр (бажано електронний);
  • антисептичний засіб (хлоргексидин, 70% спирт тощо).
  • знеболювальні та жарознижувальні засоби (активні речовини: парацетамол, ібупрофен).
  • регідратаційні розчини та сорбенти
  • антигістамінний крем (активна речовина: дифенгідрамін) або таблетки (активні речовини: лоратадин, цетиризин тощо);
  • стерильний фізрозчин для промивання ран;
  • краплі для промивання очей

В умовах воєнного часу радять додати якісний турнікет, та краще не один (як радить вище Дмитро) і медичні рукавички - кілька пар.

Від себе додам: якщо маєте дітей чи тварин, подбайте і про аптечку для них. Для дітей, наприклад, потрібні дитячі дозування знеболювальних і жарознижувлаьних препаратів. А для тварин можуть знадобитися заспокійливі.

Важливо перевірити терміни придатності всіх лікарських і ветеринарних препаратів.

Також напередодні блекаутів варто перевірити деякі медичні засоби, що працюють від акамуляторів (наприклад, тонометр) - можливо, варто підготувати нові батарейки чи зараядити додатковий набір акамуляторів.

До тривожної валізки, окрім вже порекомендованого, я б додала ще:

• пляшку води - це прямо обовʼязково, на випадок всього - від поповнення водного балансу й прийому ліків до вмивання
  • легкий перекус - наприклад шоколадний/енергетичний батончик, горіхи, сухофрукти, якийсь суперфуд - на випадок, якщо в укритті доведеться провести більше часу або ж вашому організму просто потрібне буде додаткове підкріплення (а також корм на 1-2 прийоми їжі для тварини, якщо така є)
  • „дофамінове“ заспокійливе - для мене це книга (беру невеличку), а якось бачила дівчину з маленьким скетчбуком і маркерами
    В холодну пору року доповнюю ще:
  • термосом з окропом і дріпом кави чи пакетиком чаю
  • хімічними грілками
  • парою теплих шкарпеток і бахілами, щоб не сидіти в тісному взутті тривало.
1 „Gefällt mir“

Діма який жах( Можна якось повернути кіно в блокбастері і безтурботні часи?

1 „Gefällt mir“

Вітаю!
Дуже вас розумію.
Чесно кажучи, по можливості краще взагалі не працювати якийсь час. Але у той же самий час при депресії не можна ізолюватися - потрібно потрошку жити звичайним життям - виходити на прогулянки, спілкуватись.
Розумію, що вам зараз напевно важко даються „холодні дзвінки“ та контакти, які потребують концентрації та зусиль. Спробуйте змінити кількість спілкування на якість - переведіть роботу в інший режим, наприклад заповнювання баз чи створення презентацій, а для спілкування залишіть пару-трійку друзів, з якими вам цікаво і які вас підтримують у вашому одужанні.
Я так розумію, у вас вид антидепресантів, який надає енергію, типу бупропіону чи венлафаксіну. На цьому ви можете робити багато монотонної роботи, типу ведення CRM, дуже бажано віддаленої роботи. Тоді можна спокійно працювати в ліжку чи на дивані. Хоча і тут важливе правило - працювати потрібно не в місці, де відпочиваєте. Якщо диван, то не той, на якому спите. А краще - за столом.
І наостанок - по можливості знайдіть роботу або хоббі офлайн, де у вас буде комфортний позитивний колектив. Це буде мотивувати вас виходити „з ракушки“ та швидше одужувати.
А щодо тривожної валізки - можу помилятися, але покладіть в неї також щось від тривожності - або ж запамʼятайте чи запишіть прийоми як зняти тривожність, про це багато писав наш психолог @Роман_Рибалко
Успіхів вам!

1 „Gefällt mir“

Колись :slight_smile: