Вітаю!
Про аптечку не підкажу, але про працевлаштування - залюбки! Мене звуть Вікторія, я експерт з пошуку роботи в Україні та Європі.
Отже.
Я б у вашій ситуації не намагалася зараз знайти «ідеальну професію для людини з депресією». Швидше варто подумати про формат роботи, який буде для вас посильним.
Наприклад, з досвідом менеджера з продажу можна шукати не лише активні продажі з постійними дзвінками. Вам можуть підійти ведення клієнтської бази, робота з замовленнями, підготовка комерційних пропозицій, робота в CRM, підтримка клієнтів через листування, back office або координація процесів. Тобто використати свій досвід, але зменшити кількість постійного живого спілкування.
Я б також дивилася вакансії на 40–60% зайнятості, з віддаленим або гібридним форматом. Це не означає «випасти з професійного життя». Навпаки, ви продовжуєте працювати, отримуєте актуальний досвід і залишаєте собі можливість поступово збільшити навантаження, коли стане більше сил.
І ще важливий момент: якщо зараз ви відчуваєте, що навіть часткова робота може бути занадто важкою, не варто просто змушувати себе. У такому випадку краще обговорити стан із лікарем. Але якщо ресурс хоча б частково є, я б шукала не будь-яку роботу і не повну ізоляцію, а більш тиху версію вашої професії з контрольованим навантаженням.
Також можна розглянути перекваліфікацію, особливо якщо ви відчуваєте, що повернення саме в активні продажі зараз занадто виснажує. Ваш попередній досвід нікуди не зникає: навички роботи з клієнтами, CRM, документами та організації процесів можуть стати хорошою основою для нової, менш стресової професії. На нашому сайті також є статті про те, де можна безкоштовно або недорого навчитися новій професії та які спеціальності реально опанувати для роботи в Україні чи за кордоном.