Отказ от временной защиты в Италии - ответ эксперта
Моя сестра недавно уехала с Украины в Нидерланды, я хочу поехать к ней ибо вместе будет легче.Но возникает очень много вопросов про отказ, нужно ли это вообще? идти ли в квестуру? К тому же, со мной едет парень, а у него вообще вид на жительство ибо в Италии ему отказали в беженстве (он приехал за неделю до войны)
Комментарии
-
Добрый день) На этот вопрос может ответить наш эксперт. Добавляю его к дискуссии
0 -
@sonia идти в квестуру нужно, чтобы оформить отказ от временной защиты в Италии и получить этот статус уже в Нидерландах.
Что же касается вашего парня, то так как у него не было оформлено статуса временной защиты, то проблем с его получением в Нидерландах возникнуть не должно, но все же я бы перед поездкой советовал обратиться в миграционное агентство Нидерландов:
Допомога
0 -
вы на связи? посмотрите пожалуйста ответ нашего эксперта
0 -
@Dmitri , будь ласка, допоможіть з вирішенням питання дистанційної відмови (з території України) від тимчасового захисту в Італії. Пермессо отримувала в квестурі міста Модерна, не можу знайти електронну адресу та зразок відмови. Дуже сподіваюся на Вашу допомогу. Дякую!
1 -
@Natalia Sokolova вітаю. Ось їх сайт і там одразу побачите контакти:
Щодо форми відмови. Взагалі то в довільній формі, але напишіть їм, вони розкажуть 👍
Допомога
1 -
Вітаю!
У мене схожа ситуація: я знаходжуся в ЄС з січня 2024 року, а в Італії, в Пескарі, — з лютого. У квітні 2024 року я отримав Permesso di Soggiorno. Тепер я хочу змінити тимчасовий захист в Італії на захист у Нідерландах, оскільки не зміг реалізувати себе тут.
Прошу вашої допомоги з процедурою. У мене було дві консультації з refugeehelp.nl, але на запитання №2 і №3 вони не змогли відповісти. Можливо, хтось стикався з подібною ситуацією і зможе прояснити для мене наступні моменти:
- Наскільки я зрозумів, для відмови від тимчасового захисту мені потрібно звернутися до префектури Пескари із заявою?
- Чи є у когось зразок заяви? Не зміг знайти в інтернеті.
- Скільки часу займає вся процедура від подачі заяви до завершення?
- Коли мені слід повернути документи, такі як Permesso di Soggiorno, Carta d’identità Italiana та Tessera Sanitaria? Чи потрібно їх повертати до Префектури, або в інше місце, де я їх отримував?
- У refugeehelp.nl сказали, що для IND знадобиться документ, який підтверджує завершення тимчасового захисту в Італії, який має видати Префектура. Як називається цей документ?
- Чи вказується у цьому документі період, коли у мене був тимчасовий захист в Італії?
Питаю, оскільки після повернення Permesso di Soggiorno та Carta d’identità Italiana, для поїздки з Італії до Нідерландів у мене залишиться лише український паспорт. Після завершення тимчасового захисту почне діяти правило безвізового перебування — 90 днів протягом останніх 180 днів. Якщо в документі не буде зазначено, що останні 3 місяці я проживав у ЄС (в Італії) за тимчасовим захистом, чи можуть виникнути проблеми з виїздом з Італії та в’їздом до Нідерландів?
Був би дуже вдячний за поради.
0 - Наскільки я зрозумів, для відмови від тимчасового захисту мені потрібно звернутися до префектури Пескари із заявою?
-
Знайшов в іншому среді тут зразок заяви https://docs.google.com/document/d/1PgERbfznumNIYwmYGzBMOISp44uvvtiZYjyLYf6vUtU/edit?usp=sharing
0 -
к сожалению у нас нет экспертов по таким вопросам, может кто-то из пользователей поделиться своим опытом
0 -
Вітаю, Богдане!
Коли будете здавати своє пермесо ді соджорно, обовязково візьміть документ, що підтверджує його здачу. Наприклад, копію вашої заяви про анулювання пермесо, на якій вони проставлять свою печатку. В цій заяві не буде зазначено скільки часу ви перебували в Італії, але ви можете докласти ксерокопію вашого пермесо, де вказана дата його видачі. Таким чином ви покажете, що якийсь час перебували в Італії.
Далі. Ваше пермесо анульовується не миттєво, для цього потрібен якийсь час, поки вони все в базу внесуть і так далі.
Коли будете вїжджати в Нідерланди, ніхто ніде не має вас перевіряти, бо ви в зоні ЄС. Щоправда, в аеропорті можуть запитати ваш пластик - тому ви покажете цю свою копію заяви. Якщо будете їхати авто чи фліксбусом, то взагалі ніхто ніде нічого не питає.
Їдьте і нічого не бійтесь. З Богом!
Разом ми зростаємо!
https://www.facebook.com/0lgaKhodko
1 -
🙏 спасибо за разъяснения
0
Разделы
- Все разделы
- 104 Здоровье
- 13 Заболевания и инвалидность в период войны
- 27 Ментальное здоровье
- 26 Физические ограничения