Встановлення інвалідності в Данії

Mariupol
Mariupol
отредактировано 26. Mar 2024, 13:30 Раздел: Для беженцев в странах 🇪🇺 ЕС

Доброго дня. Я знаходжуся в Данії. В Маріуполі 16 березня під час бойових дій отримала поранення внаслідок чого ампутували ногу. Я цивільна особа. Окрім паперового паспорта України ніяких документів у мене немає.

Як я можу знаходячись в Данії встановити інвалідність? Чи можу я встановити що інвалідність набула через війну? Якщо це зараз неможливо, чи потрібно мені , і які саме документи підготувати в Данії, щоб потім не виникло проблем при оформленні інвалідності коли я повернуся в Україну ?

Зараз я не маю фізичної можливості приїхати в Україну для вирішення цього питання.

Добро пожаловать!

Похоже, ты здесь новенький. Войдите или зарегистрируйтесь, чтобы начать.

Лучшие ответы

• VMoroz
    VMoroz expert
    Ответ ✓

Терміну як такого немає, по поверненню звернетесь, пройдете МСЕК (комісія, яка встановлює інвалідність) і отримаєте відповідну групу.

Управляющий партнер

адвокатского объединения "Suprema Lex",

адвокат Мороз Виктор Павлович

• VMoroz
    VMoroz expert
    Ответ ✓

Знаходячись в Данії, в Україні Ви інвалідність не отримаєте, данські юристи могли допомогти з оформленням інвалідності в їх країні. В Україні зможете оформити інавлідність по поверненню.

Управляющий партнер

Ответы

• @Mariupol добрий день)

ми ще не мали таких прикладів. Взагалі отримати інвалідність через війну не так просто, тим більше, коли громадянин не в Україні. @VMoroz підкажіть яка зараз є актуальна інформація

• Доброго дня!

Маю припущення, яке потребує подальшої Вашої консультації з датськими юристами, що інвалідність в Данії Ви можете оформити лише в загальному порядку (аналогічно громадянам Данії).

Що така інвалідність набута внаслідок війни, Данія, навряд, встановить і тут треба збирати докази того, як саме вона набута (фотографії/свідки) і, скоріше за все, встановлювати причину набуття інвалідності в судовому порядку.

Управляющий партнер

• Mariupol
    Mariupol
    отредактировано 9. Dec 2022, 22:54

@VMoroz А чи можуть бути складнощі при оформленні інвалідності з юридичної точки зору через,те що я тривалий час пробула закордоном і не оформилася одразу?Чи є якісь регламентований термін ?

• Пані Mariupol, дублюю ваше питання тут:

Я зверталася вже до вас сприводу питання як я можу оформити інвалідність знаходячись у Данії,та отримала відповідь що я маю проконсультуватися з Данськими юристами.

Нажаль, Данськи юристи не стикалися з законодавством України. Вони не можуть надати мені інформацію про те як я ,громадянка України, яка внаслідок війни втратила ногу, можу оформити інвалідність у своїй країні тимчасово знаходячись за її межами.І чи треба мені якісь документи від Данських лікарів,і якщо треба то які саме.

Сподіваюся на вашу допомогу в роз'ясненні цього питання.

• Регламентованого терміну немає

Управляющий партнер

Добро пожаловать!

Добро пожаловать!

Разделы