Как продлить третью групу инвалидности?

Настройки

В сентябре заканчивается срок. Нужно продлить третьою группу инвалидности, если я проживаю в Швейцарии. я из Украины, есть статус s

Кантон Ааргау

Благодарю

Лучший ответ

  • Dmitri
    Dmitri expert
    Ответ ✓
    Настройки

    Протягом дії воєнного стану та шести місяців після його припинення/скасування — відповідно до постанови уряду № 225 — українці мають право звертатися до медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) для встановлення інвалідності заочно та незалежно від місця проживання чи перебування. Тобто, якщо людина не має можливості прибути до МСЕК, комісія може приймати рішення про встановлення інвалідності заочно на підставі направлення закладу охорони здоров’я.

    МОЗ наголошує, що лікуючий лікар/сімейний лікар, до якого звернувся за медичною допомогою пацієнт, в разі потреби оформляє направлення на МСЕК (форма 088/о).

    Тобто, в будь-якому випадку, ваш лікуючий лікар повинен виписати спочатку направлення на МСЕК, а вже МСЕК продовжить вам інвалідність заочно.

    Допомога

Ответы

  • Dmitri
    Настройки

    Згідно з офіційною інформацією МОЗ, повторний огляд для продовження інвалідності можна пройти після завершення воєнного стану.

    ▪Особам, у яких строк інвалідності закінчився, у період воєнного стану дозволено продовжити дію інвалідності заочно.

    ▪Повторний огляд, строк якого припав на період дії воєнного стану на території України, переноситься на строк після припинення/скасування воєнного стану, але не пізніше шести місяців після його припинення/скасування.

    ▪Діти та дорослі з інвалідністю мають можливість отримувати, відповідно до індивідуальної програми реабілітації, без проходження повторного огляду ЛКК чи МСЕК:

    ✔соціальні виплати;

    ✔реабілітаційні послуги та допоміжні вироби (милиці, ходунки, крісла колісні), засоби інконтиненції, наприклад, памперси, катетери тощо;

    ✔освітні послуги;

    ✔відповідні пільги.

    Допомога

  • Nadiia
    Настройки

    Скажите пожалуйста, а заочно это как? Звонить в мсек? Т.к. семейный доктор обычно не берется, а направляет в городскую поликлинику для прохождения докторов не заочно, а в этом случае я не в Украине

Разделы