@Yura1000 Наскільки мені вдалося знайти інформацію, Іспанія вважає податковим резидентом особу яка:
провела в країні понад 183дні впродовж календарного року (при чому не обов'язково підряд, береться загальна сума)
або
має в країні центр життєвих інтересів (сімейні, економічні, діяльність)
Тобто якщо Ваше перебування в Іспанії за рік не перевищить 183 дні, то Ви не маєте сплачувати податки в цій країні.
(Я також запитала про це у своїх друзів, котрі отримали в Іспанії тимчасовий прихисток, - все ще чекаю на відповідь.)
Крім того, я припустила: якщо Ви їдете до Іспанії на досить короткий термін 2-3 місяці, то, можливо, у цей час не працюватимете взагалі. - тоді Вам точно нема про що хвилюватися. Там не оподатковується сума до 60 тис. євро (на рік), зароблена у закордонного роботодавця, що знаходиться в країні, з якою Іспанія має договір про уникнення подвійного оподаткування, а головне - якщо та робота виконувалась безпосередньо не на території Королівства.
Наостанок прошу звернути увагу, що все більше країн відмовляються надавати повторний тимчасовий захист, особливо, якщо такий вже був оформлений раніше в одній із країн ЄС. Це означає, що після того, як Ви оформите в Іспанії тимчасовий захист, в майбутньому Вам буде складно або неможливо отримати його в іншій країні, коли\якщо раптом це стане справді необхідним.
Бажаю Вам удачі! Відпишуся ще, коли отримаю відповідь від друзів в Іспанії.