Як отримати посвідчення особи із інвалідністю, паспорт чи оформити спадщину (за кордоном)

В травні мені оформили інвалідність (рішення МСЕК). Так як стажу для пенсії немаю, мої документи направили в місцевий відділ соцзахисту, а не в пенсійний фонд.

Там грошову допомогу оформили. Але...відмовили у видачі посвідчення. Сказали що у них немає бланків.

Я відразу поскаржився на гарячу лінію 1539. Там зареєстрували звернення - і районна військова адміністрація прислала офіційну відповідь: "...Одночасно повідомляємо про відсутність бланків посвідчень. Про поступлення бланків Вас буде поінформовано додатково..."

Сьогодні знову телефонував на 1539 і 1545 - вони не знають як отримати посвідчення.

Що робити?

П.С. Якщо це має значення, то уточню, що я ще й ВПО (внутрішньо переміщена особа). Звісно, усі необхідні документи ВПО у мене є.

П.П.С. Посвідчення особи із інвалідністю мені потрібно щоб виїхати за кордон. Минулого року можна було виїхати за довідкою МСЕК (вона у мене є). Але зараз потрібне посвідчення особи інвалідністю (а пенсійне посвідчення не дадуть, бо стажу для пенсії немає, оформляють через відділ соцзахисту).

Олексій9

Олексій, вітаю!

До вашого питання підключаю нашого експерта, юриста @VMoroz

Доброго вечора!

тут лише звертатись до суду і вже з судовим рішенням можна буде вирішити питання з виїздом

І скільки це займе часу?

І ще. Немає бланків по всій Україні, чи конкретно в моєму районі "пощастило"?

Я міг би приїхати в, наприклад, обласний центр (Львів), якщо б там точно видали.

Ну і ще. Навіть коли я матиму рішення суду на руках....управління соцзахисту може його просто не виконати?

VMoroz

Як за кордоном отримати паспорт чи оформити спадщину

Мільйони громадян України, які знайшли тимчасовий захист від війни в Європі, можуть зіткнутися з проблемою заміни чи відновлення документів, а також з юридичними труднощами набуття спадщини, яка залишилася в Україні.

KP.UA розповість про основні процедури, пов'язані з документами, а також пояснить, чи можуть депортувати в Україну чоловіків, які не стали на військовий облік за кордоном.

Паспорт громадянина України (+ закордонний паспорт)

Практично всі документи за кордоном, зокрема паспорт, можна оформити у ДП «Документ», який входить до сфери управління Державної міграційної служби України. Підрозділи « Паспортний сервіс » відкриті:

у Польщі (Варшава, Краків, Гданськ, Вроцлав);

у Туреччині (Стамбул);

у Словаччині (Братислава);

у Чехії (Прага);

у Німеччині (Берлін, Кельн);

в Іспанії (Мадрид, Валенсія);

в Італії (Мілан, мобільні комплекси ДП «Документ» - білі мікроавтобуси біля ТЦ Fiordaliso).

Детальніше тут