Як отримати посвідчення особи із інвалідністю, паспорт чи оформити спадщину (за кордоном)

Олексій9
відредаговано 20. лют 2024 в Юридичні питання

В травні мені оформили інвалідність (рішення МСЕК). Так як стажу для пенсії немаю, мої документи направили в місцевий відділ соцзахисту, а не в пенсійний фонд.

Там грошову допомогу оформили. Але...відмовили у видачі посвідчення. Сказали що у них немає бланків.

Я відразу поскаржився на гарячу лінію 1539. Там зареєстрували звернення - і районна військова адміністрація прислала офіційну відповідь: "...Одночасно повідомляємо про відсутність бланків посвідчень. Про поступлення бланків Вас буде поінформовано додатково..."

Сьогодні знову телефонував на 1539 і 1545 - вони не знають як отримати посвідчення.

Що робити?

П.С. Якщо це має значення, то уточню, що я ще й ВПО (внутрішньо переміщена особа). Звісно, усі необхідні документи ВПО у мене є.

П.П.С. Посвідчення особи із інвалідністю мені потрібно щоб виїхати за кордон. Минулого року можна було виїхати за довідкою МСЕК (вона у мене є). Але зараз потрібне посвідчення особи інвалідністю (а пенсійне посвідчення не дадуть, бо стажу для пенсії немає, оформляють через відділ соцзахисту).

Коментарі

Категорії