Фінансова допомога українським біженцям у Грузії
🇬🇪 Міністерство закордонних справ Німеччини та благодійна організація ASB-SSK-UniteTogether запустило у Грузії нову Програму фінансової підтримки для українських біженців UKR CASH TRANSFER. Вона стартувала 10 вересня 2022 року і розрахована на тих українців, які тимчасово живуть у Грузії та особливо її потребують.
Хто може отримати допомогу?Кількість коштів обмежена – програма UKR CASH TRANSFER створена недержавними фондами, щоб допомогти насамперед сім'ям, які справді потребують допомоги. У планах допомогти фінансово 2400 українцям.Виплати зможе отримати кожен член сім'ї, якщо:✔️Ви українець, виїхали через війну та в'їхали до Грузії після 1 лютого 2022 року, потребуєте фінансової підтримки.✔️Ваша сім'я або хоча б один із її членів є:– людиною з обмеженими можливостями або тяжкохворим;– людиною старше 60 років;– у вашій сім'ї троє чи більше дітей;– неповна сім’я без постійного прибутку.📝Як подати заявку?Щоб отримати допомогу, потрібно заповнити анкету. Наразі йде верифікація даних громадян України, які подали заявки ще у вересні. Пройти реєстрацію за допомогою анкети можна буде з 16 жовтня 2022 року. Заявку заповнює один член сім'ї та реєструє всіх інших родичів, які перебувають у Грузії та претендують на допомогу.Після заповнення анкети з Вами зв'яжеться представник UniteTogether для перевірки даних за допомогою особистої зустрічі українця з куратором Програми.Анкети, які були заповнені у жовтні, розглянуть у листопаді. Збір анкет буде відкрито протягом усього терміну дії Програми. Перевірка відбувається у формі співбесіди в офісі організації або координатор може відвідати вас за місцем, де ви тимчасово проживаєте. Перевірки можуть тривати два тижні, після чого особисті дані будуть передані для отримання виплат.
💸Сума виплатОтримати фінансову допомогу від програми зможуть лише українці, які з жовтня 2022 року по березень 2023 року житимуть у Грузії. Щоб отримати виплати, потрібно проходити фізичну верифікацію щомісяця.Програма UKR CASH TRANSFER включає 6 виплат по 235 ларі (86 євро) кожному члену сім'ї. Виплати відбуватимуться з жовтня до березня. Українські біженці у жовтні отримають подвійну виплату, а останню – у лютому.
Категорії
- Всі категорії
- 192 Здоров'я
- 60 Захворювання та інвалідність у період війни
- 37 Ментальне здоров'я
- 31 Фізичні обмеження
- 8 Сенсорні порушення
- 6 Порушення інтелектуального розвитку
- 31 Хронічні захворювання
- 19 Допоміжні технології та терапія
- 148 Для проживаючих в Україні
- 6 Оформлення інвалідності під час війни