Чи можу я перетнути кордон з чоловіком

ardente22juli
відредаговано 15. Jun 2023, 08:00 в Для тих, хто в дорозі

Доброго дня!!! В мене інвалідність 2ї групи. В мене злоякісна пухлина мозку (медуллобластома) зараз я прохожу курс хіміотерапії. Також я маю дитину 3.9 років з інвалідністю 1ї групи. Чи можу я перетнути кордон з чоловіком? Тому що знаходжусь на його піклуванні. Бо самостійно не вимозі опікуватися за собою і дитиною. Чи потрібні якісь документи для чоловіка, щоб виїхати закордон?

Дякую.

Відповіді

• Доброго дня! Вітаємо вас в нашій спільноті!

Дивітья, правила і закони зараз такі: на час дії надзвичайного чи військового стану особи з інвалідністю І та ІІ груп, незалежно від віку, можуть перетинати державний кордон України.

Також разом з кожною людиною з інвалідністю I та II групи, яка потребує постійного догляду, дозволено перетинати кордон одному з членів сім'ї першого ступеня спорідненості, який досяг 18-річного віку, або іншій особі, яка досягла 18 -річного віку та здійснює догляд відповідно до законодавства.

Документом, що підтверджує догляд у разі може бути посвідчення, довідка отримання компенсації (допомоги, надбавки) для догляду.

Також людину з інвалідністю, яка визнана недієздатною або обмежена в дієздатності, може супроводжувати один опікун, піклувальник або член сім'ї першого ступеня споріднення, який досяг 18-річного віку.

Разом ми зростаємо!

https://www.facebook.com/0lgaKhodko

Категорії