Скільки часу потрібно для відновлення після ампутаціїз подальшою реабілітацією
Привіт усім. Після тривалої хвороби зараз мені загрожує ампутація гомілки. Через 2 тижні у мене запис на перший прийом у спеціалізованій клініці. Але я б хотів трохи підготуватись до того, що на мене чекає. Як довго триває процес загоєння, перш ніж можна починати підбирати протез? Скільки приблизно потрібно залишатись в реабілітаційному центрі? Скільки часу потрібно, щоб навчитися ходити і добре справлятися з повсякденним життям? Які найбільші труднощі трапляються у повсякденному житті? Буду радий почути про ваш досвід та отримати відповіді!!!!
The posts from this dummy user come from real users from the German-speaking community throughout the 15 year-long exchange on the forum.
Найкраща відповідь
-
Хотів би я відповісти точно на ваші питання, але ніхто не зможе відповісти на них на 100% точно, бо все залежить від вашої історії. Деякі люди швидше оговтуються від операції, інші – повільніше.
Все залежить від того, наскільки швидко загоїться рана після операції.
Другий критерій – наскільки хорошого техніка-ортопеда ви знайдете, щоб швидко зрозуміти, де саме тисне протез та що потрібно змінити.
Щодо реабілітації, я б рекомендував 3-5 тижнів з правильно підібраною програмою ходіння. Перш ніж обрати реабілітаційний центр, дізнайтесь, чи мають вони досвід роботи з особами з ампутованими кінцівками. Говорю це з власного досвіду, оскільки зрозумів, що в реабілітаційних центрах мають справу з особами з ампутованими кінцівками в кращому випадку раз на рік, тож краще дізнатися наперед.
Найкраще звертатися до клінік, які спеціалізуються на особах з ампутованими кінцівками.
Як довго триває процес загоєння, перш ніж можна починати підбирати протез?? Близько 2 тижнів.
Скільки приблизно потрібно залишатись в реабілітаційному центрі? 3-6 тижнів
Скільки часу потрібно, щоб навчитися ходити і добре справлятися з повсякденним життям? Залежить від окремо взятої ситуації
Які найбільші труднощі трапляються у повсякденному житті???
Для мене – це фантомний біль!
The posts from this dummy user come from real users from the German-speaking community throughout the 15 year-long exchange on the forum.
0
Відповіді
-
Трохи про реабілітацію пацієнтів після ампутації за державною програмою:
Реабілітація після важких поранень і, як наслідок, ампутації, має починатися вже в палатах інтенсивної терапії. Усі заходи спрямовані на активізацію пацієнта, фактично — на допомогу призвичаїтися до рутинних рухів і справ за нових обставин. Паралельно починається підготовка до складного й багатоетапного процесу протезування: формується кукса, проводиться антинабрякова терапія. За кілька тижнів, коли рубець загоїться, починається допротезна реабілітація — обовʼязково із залученням мультидисциплінарної команди фахівців. Це численні фізичні вправи, компресійна терапія (післяопераційне бинтування кукси із поступовим збільшенням часу й сили бинтування), масаж рубця тощо. Усі вправи й лікувальні заходи відбуваються суворо за призначенням і під наглядом спеціалістів команди, що працює з пацієнтом. За потреби залучається протезист-ортезист, який визначає оптимальний рівень ампутації та забезпечує правильне формування кукси.В період допротезної реабілітації пацієнт з допомогою лікарів фізичної та реабілітаційної медицини знайомиться з виробниками допоміжних засобів реабілітації та обирає місце для протезування. Протезист підбирає протез необхідної конструкції, можливі комплектуючі, деталі.Далі — один із чергових важливих етапів — протезна реабілітація та адаптація: разом із спеціалістами мультидисциплінарної команди пацієнт вчиться користуватися протезом, звикає до пристрою, відновлює активність.В Україні діє державна програма безоплатного протезування як цивільних, так і учасників бойових дій. Щоб отримати протез, можна подати заяву й документи через особистий кабінет Міністерства соціальної політики.Залежно від важкості травми, пацієнти можуть отримати від 2 до 8 реабілітаційних циклів протягом року. При цьому період стаціонарної реабілітації повинен тривати не менш як 14 днів із тривалістю процедур від трьох годин на день; а амбулаторна реабілітація передбачає понад 14 днів інтенсивних занять тривалістю не менше години.Якщо обраний заклад не відповідає вашим потребам, його можна змінити в будь-який момент.
- Перейдіть на сайт НСЗУ.
- Натисніть посилання «Карта місць надання послуг за договорами з деталізацією за групами послуг».
- Виберіть область і населений пункт.
- У полі «Група послуг» оберіть 53-й пункт «Реабілітаційна допомога дорослим і дітям у стаціонарних умовах» або 54-й пункт «Реабілітаційна допомога дорослим і дітям у амбулаторних умовах».
Дізнатися детально про заклади, які надають відповідні послуги, також можна за номером НСЗУ: 16-77.
Сподіваюсь, інформація буде корисною учасникам спільноти!
Джерело0
Категорії
- Всі категорії
- 190 Здоров'я
- 60 Захворювання та інвалідність у період війни
- 37 Ментальне здоров'я
- 30 Фізичні обмеження
- 8 Сенсорні порушення
- 6 Порушення інтелектуального розвитку
- 30 Хронічні захворювання
- 19 Допоміжні технології та терапія
- 363 Для біженців