як перейти з прибирання в офіс

Добридень.

Маю таке делікатне питання. Маю я вищу освіту. І шукаю роботу за кордоном.

Але маю досвід роботи, як тільки фізична робота (склад, прибирання). Хочу перейти на офісну роботу, але не розумію, як правильно оформити резюме. Що писати, якщо немає “офісного” досвіду в цій країні?

Вітаю

Дякую за запитання!

Ваша ситуація досить часто трапляється і насправді вона вирішується значно простіше, ніж здається.

Головна помилка — писати в резюме тільки назву роботи: “склад” або “прибирання”. У такому вигляді роботодавець не бачить жодних навичок, які можна перенести в офіс.

Ваше завдання — показати не посаду, а дії та навички, які ви вже використовували.

Наприклад:

Якщо працювали на складі, це не просто “склад”, це:

• робота з обліком товарів

• використання сканерів або систем

• підготовка документів

• контроль замовлень

• взаємодія з логістикою.

Якщо працювали в прибиранні:

• організація графіків

• комунікація з клієнтами

• контроль якості роботи

• ведення обліку матеріалів

• відповідальність за об’єкти.

Це вже звучить як адміністративний досвід, а не фізична робота.

Другий важливий момент — додати базові навички, які очікують в офісі:

• робота з комп’ютером (Word, Excel, пошта)

• знання мови (навіть базовий рівень варто вказати)

• будь-які курси (навіть короткі).

І третє — обов’язково покажіть напрямок:

Напишіть у резюме або супровідному листі, що ви хочете перейти в офісну сферу (наприклад, адміністративна робота, логістика, підтримка клієнтів).

Роботодавцю важливо розуміти, що це не випадкова заявка.

І важливе: вам не потрібно “ідеальне” резюме. Вам потрібно зрозуміле резюме, де видно, що ви вже маєте базові навички для офісної роботи.

Більшість людей переходять у цю сферу саме так — через правильну подачу досвіду, а не через “ідеальний бекграунд”.

1 Like

Ще хочу додати! В Канаді дуже нормально виглядає поступовий перехід у нову сферу. Тобто роботодавців не дивує, коли людина після фізичної роботи починає шукати офісну позицію, особливо після переїзду або через стан здоров’я.

І ще важливий момент: В Канаді дуже важливо адаптувати резюме під місцевий формат. Там зазвичай:

• не додають фото

• роблять акцент на навичках і досягненнях

• пишуть короткий professional summary на початку

• адаптують резюме під кожну вакансію.

Також у Канаді є багато програм саме для newcomers і людей з інвалідністю. Раджу звернути увагу на:

• YMCA Employment Services

• ACCES Employment

• COSTI Immigrant Services

• March of Dimes Canada

• CCRW (Canadian Council on Rehabilitation and Work)

• місцеві Employment Centres.

Такі організації можуть безкоштовно допомогти переробити резюме, підготуватися до співбесіди, знайти стажування, підібрати офісні курси, допомогти з працевлаштуванням людям з інвалідністю.