<div class="js-embed embedResponsive" recordid":60254,"recordtype":"discussion","body":"Привіт. Мене звати Інна. Я знаю, що моя історія зараз не на часі. Я знаю, що такі як я мають мовчати…<\/p>
Сім років тому моє життя змінилось назавжди після ДТП. Колись я ходила на підборах, викладала в музшколі, бігала на побачення… А потім — лікарня, візок, нова я.<\/p>
Найважче було навіть не тіло. Найважче — погляди. Зневага. Співчуття. І тиша. Особливо коли мова йде про те, що “не прийнято” обговорювати - сексуальність після травми.<\/p>
Так от після травми я довго боялася себе у дзеркалі. Соромилась власного тіла. Здавалось, ніби я втратила не лише можливість ходити — я втратила себе як жінку.<\/p>
Але з часом, з терапією, підтримкою друзів і власним досвідом я зрозуміла:\nЖіночність не в ногах, не в зачісці і навіть не в сексуальному досвіді. Вона — в тому, як ти себе відчуваєш.\nМи можемо і хотіти, і бути бажаними.\nМи маємо право на інтимність, на стосунки, на любов.<\/p>
Проте про це рідко говорять.\nБо суспільство досі вважає, що “жінка на візку” — це про виживання, а не про задоволення.<\/p>
А я скажу так. Сексуальність — це не сором. Це частина нас. І жінки з інвалідністю мають право бути не лише “сильними” і “мотивуючими”, а й живими, справжніми, чуттєвими.<\/p>
Після втрати “попереднього життя” я довго шукала себе. Тепер я знаю: нове життя теж може бути повноцінним. Але потрібна підтримка, розмова, взаємність.<\/p>
Якщо ти читаеш це і впізнаеш себе — давай поговоримо. Без сорому. Без табу. Просто по-людськи.<\/p>","bodyRaw":"[{\"type\":\"p\",\"children\":[{\"text\":\"Привіт. Мене звати Інна. Я знаю, що моя історія зараз не на часі. Я знаю, що такі як я мають мовчати…\"}]},{\"type\":\"p\",\"children\":[{\"text\":\"Сім років тому моє життя змінилось назавжди після ДТП. Колись я ходила на підборах, викладала в музшколі, бігала на побачення… А потім — лікарня, візок, нова я.\"}]},{\"type\":\"p\",\"children\":[{\"text\":\"Найважче було навіть не тіло. Найважче — погляди. Зневага. Співчуття. І тиша. Особливо коли мова йде про те, що “не прийнято” обговорювати - сексуальність після травми.\"}]},{\"type\":\"p\",\"children\":[{\"text\":\"Так от після травми я довго боялася себе у дзеркалі. Соромилась власного тіла. Здавалось, ніби я втратила не лише можливість ходити — я втратила себе як жінку.\"}]},{\"type\":\"p\",\"children\":[{\"text\":\"Але з часом, з терапією, підтримкою друзів і власним досвідом я зрозуміла:\\nЖіночність не в ногах, не в зачісці і навіть не в сексуальному досвіді. Вона — в тому, як ти себе відчуваєш.\\nМи можемо і хотіти, і бути бажаними.\\nМи маємо право на інтимність, на стосунки, на любов.\"}]},{\"type\":\"p\",\"children\":[{\"text\":\"Проте про це рідко говорять.\\nБо суспільство досі вважає, що “жінка на візку” — це про виживання, а не про задоволення.\"}]},{\"type\":\"p\",\"children\":[{\"text\":\"А я скажу так. Сексуальність — це не сором. Це частина нас. І жінки з інвалідністю мають право бути не лише “сильними” і “мотивуючими”, а й живими, справжніми, чуттєвими.\"}]},{\"type\":\"p\",\"children\":[{\"text\":\"Після втрати “попереднього життя” я довго шукала себе. Тепер я знаю: нове життя теж може бути повноцінним. Але потрібна підтримка, розмова, взаємність.\"}]},{\"type\":\"p\",\"children\":[{\"text\":\"Якщо ти читаеш це і впізнаеш себе — давай поговоримо. Без сорому. Без табу. Просто по-людськи.\"}]}]","format":"rich2","dateInserted":"2025-06-28T01:18:29+00:00","insertUser":{"userID":80559,"name":"InnaAvstria","url":"https:\/\/enableme.vanillacommunities.com\/profile\/InnaAvstria","photoUrl":"https:\/\/us.v-cdn.net\/6032412\/uploads\/userpics\/RZ93BRCVYRHD\/nQACMRE5HLJQ8.JPG","dateLastActive":"2025-06-28T22:47:28+00:00","banned":0,"punished":0,"private":false,"label":"✭","labelHtml":"✭"},"displayOptions":{"showUserLabel":false,"showCompactUserInfo":true,"showDiscussionLink":true,"showPostLink":true,"showCategoryLink":false,"renderFullContent":false,"expandByDefault":false},"url":"https:\/\/community.enableme.org\/ua\/discussion\/60254\/chomu-tak-malo-govoryat-pro-seksualnist-zhinok-z-invalidnistyu","embedType":"quote","name":"Чому так мало говорять про сексуальність жінок з інвалідністю","embedStyle":"rich_embed_card"}">
https://community.enableme.org/ua/discussion/60254/chomu-tak-malo-govoryat-pro-seksualnist-zhinok-z-invalidnistyu
Це один із найживіших і чесних дописів, що я читав останнім часом.
Ваша історія — дуже справжня, і в ній багато того, що інші навіть не наважуються озвучити.
Якщо буде бажання — напишіть в особисті. Хотів би поспілкуватися.