Доброго дня, я находжуся у виправній колонії, маю інвалідність з дитинства, отримував пенсію до 18 років, потім через хабара не переоформив, пройшло 19 років, в мене не збереглося жодного документа що підтверджує що я маю інвалідність з дитинства і я знову пройшов комісію МСЕК і мені дали 3 групу інвалідності на рік але я працюю офіційно і отримую 500-1000 грн в місяць, чи маю я право на пенсію по інвалідності? Маю стаж трохи більше року
Добрий день!
Шкода, що втратили документи про інвалідність з дитинства - найвірогідніше, зараз могли б мати пенсію, яку виплачують людям з інвалідністю з дитинства незалежно від стажу.
А так призначення пенсії по інвалідності відбувається вже на загальних підставах. Це означає, що ви маєте мати у певному віці певний стаж. Якщо це „трохи більше року“, то пенсію вам не призначать. Можливо, ви маєте попередній стаж?
За посиланням дані Пенсійного Фонду - який має бути стаж на час настання інвалідності або на день звернення за пенсією: Страховий стаж - Пенсійний фонд України
Про всяк випадок залишаю вам ще цілодобовий телефонний номер безоплатної правничої допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України) - проконсультуйтесь з ними, які у вас ще можуть бути варіанти. (Сайт https://legalaid.gov.ua/ )