Допомога в Латвії

Всім привіт! Мене звати Данило. Переді мною дуже складне рішення - переїзд до іншої країни. Складне воно через велику кількість чинників, але основними є бажання продовжити навчання і працювати. Є можливість переїхати до Латвії. Хочу запитати, чи є тут українці, які переїхали до Латвії? Якщо так, розкажіть, будь ласка, про свій досвід, та поради. Яке там ставлення до людей і наскільки важко знайти роботу студенту?

Вітаю в спільноті, Данило! Моя подруга жила в Латвії ще на початку війни. Ставлення дуже хороше, але от з роботою важко - податки забирають майже всю зарплатню, то вона працювала і все віддавала на оренду і так далі

Хочете підключимо нашого експерта по міграції до вашого питання?

Вітаю. Загалом ставлення до українців в Латвії, в принципі позитивне. Втім, є суто побутові проблеми. Оскільки країна невелика, то досить важко знайти житло, з цим можуть виникнути проблеми. Крім того, коли державна підтримка у наданні житла закінчується (наприклад, через 60 чи 120 днів) — виникає ризик залишитись без відповідного житла.

Що стосується роботи, то хоча й є багато працевлаштованих українців, значна частина працює на «простих» посадах не за фахом: помічники, офісні, кухонні працівникни.

Я зібрав для вас декілька корисних груп, ресурсів, де спілкуються українці, які мешкають в Латвії, думаю, вам корисно буде розпитати на цих платформах про їхній досвід:

І ще:

І ось тут: