Азартні ігри стають все більш доступними і популярними за рахунок можливості грати онлайн. Одночасно це масштабує ризики, які вони несуть - погіршення психічного й фізичного стану здоров’я, фінансові труднощі, руйнування соціальних зв’язків та родинних взаємин. Важливо вчасно визнати проблему й звернутися по допомогу.
На Соціальному порталі Мінсоцполітики можна подати заяву для отримання послуги «Соціально-психологічна реабілітація осіб із ігровою залежністю». Послуга передбачає комплексну підтримку для повернення людини до активного та повноцінного життя.
Щоб подати заяву, треба:
- авторизуватися на порталі — soc.gov.ua — за допомогою КЕП (кваліфікований електронний підпис), BankID або Дія.Підпис.
- Перейти до розділу «Мої заяви» — «Заяви», після чого натиснути кнопку «Подати нову заяву».
- Обрати підпункт «Заяви про надання соціальних послуг», заповнити усі необхідні дані.
- У переліку послуг натиснути «Соціально-психологічна реабілітація осіб із ігровою залежністю», додати потрібні відскановані документи.
- Підписати заяву КЕП.
Статус заяви можна відстежувати у розділі «Мої заяви».
Переглянути адреси організацій та установ, які надають цю послугу офлайн, можна на інтерактивній мапі.
Крім того отримати допомогу можна:
- зателефонувавши на гарячу лінію Державного агентства України ПлейСіті — 0 800 100 065;
- звернувшись до контакт-центру Національної служби здоров’я України — 16-77;
- зателефонувавши за номером Єдиного контакт-центру системи безоплатної правничої допомоги — 0800 213 103;
- звернувшись до будь-якого закладу охорони здоров’я за місцем фактичного проживання.
Бережіть себе і дбайте про близьких!